1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP Yunanistan ve Arnavutluk için ihaleyi sonuçlandırdı

TAP Yunanistan ve Arnavutluk için ihaleyi sonuçlandırdı

Enerji Günlüğü - Yunanistan ve Arnavutluk kıyılarına TAP boru hattı borularını İtalyan Bonatti, Yunan J&AVAX ortaklığı ve FransızSpiecapag döşeyecek.Trans...

TAP Yunanistan ve Arnavutluk için ihaleyi sonuçlandırdı

Enerji Günlüğü - Yunanistan ve Arnavutluk kıyılarına TAP boru hattı borularını İtalyan Bonatti, Yunan J&AVAX ortaklığı ve FransızSpiecapag döşeyecek.

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Konsorsiyumu, hattın unanistan ve Arnavutluk kıyılarının Mühendislik, Tedarik ve İnşaat (EPC) işleri ihalesini sonuçlandırdığını açıkladı.

Yunanistan'da Kavala'dan Arnavutluk sınırına kadar 360 kilometrelik kısmın inşaası için İtalyan Bonatti ve Yunan J&AVAX ortaklığı seçilirken, ikinci kısım olan Türkiye-Yunanistan sınırındaki Evros ve Kavala arasında kalan 185 kilometrelik kısım ile Arnavutluk'ta Bilisht'ten Topoje'ye kadar olan 215 kilometrelik kısım için de FransızSpiecapag şirketi seçildi.

Spiecapag aynı zamanda Yunanistan-Türkiye sınırındaki TANAP ile TAP'ın bağlanacağı Meriç Nehri kısmını da yapacak.

İhaleyi kazanan şirketler çalışmalara bu yılın ortalarında başlayacaklar. TAP Genel Müdürü Ian Bradshaw boru döşeme çalışmalarının Mayıs'ın sonu Haziran başında Yunanistan'da başlayacağı açıklamasını yaptı.

TAP geçtiğimiz Aralık ayında İtalya'daki çalışmalar için Enereco, Max Streicher JV ve Renco şirketleriyle Mühendislik, Tedarik ve İnşaat (EPC) anlaşması imzalamıştı.

TAP, İTALYA KARA BORU HATTI İHALESİNİ SONUÇLANDIRDI

 

Önceki ve Sonraki Haberler