1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP’ın tahsis kapasitesi 2026'da 1,2 milyar m3 olacak

TAP’ın tahsis kapasitesi 2026'da 1,2 milyar m3 olacak

Trans Adriyatik Boru Hattı’nın (TAP) kapasitesi kademeli olarak yılda en az 20 milyar m3’e kadar arttırılacak. Ayrıca hattan hidrojen ve diğer yenilenebilir gazların akışı sağlanabilecek.

TAP’ın tahsis kapasitesi 2026'da 1,2 milyar m3 olacak

Enerji Günlüğü - Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğal gaz taşıyan Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP), 2026'dan itibaren uzun vadeli sözleşmeler yoluyla yılda 1,2 milyar m3 kapasite tahsis edecek. 

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP), kapasitesini 2027 yılına kadar ikiye katlayarak 20 milyar m3’e çıkarma planlarının bir parçası olarak, 2026'dan itibaren uzun vadeli sözleşmeler yoluyla yılda 1,2 milyar m3 kapasite tahsis edecek. 

TAP Genel Müdürü Luca Schieppati yaptığı açıklamada, “TAP'ın kapasitesini kademeli olarak yılda en az 20 milyar m3’e kadar artırmaya başlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

HATTAN HİDROJEN VE DİĞER YEŞİL GAZLARA İZİN VERİLEBİLECEK

Schieppati, şu anda Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğal gaz taşıyan boru hattının genişletilmesinin, uzun vadeli sürdürülebilirliği desteklemek ve bölgede enerji geçişini sağlamak için yeni hacimlerde hidrojen ve diğer yenilenebilir gazlara izin verebileceğini söyledi. 

878 km'lik TAP boru hattı Azerbaycan'dan Hazar Denizi'ndeki gazı Yunanistan'dan Arnavutluk ve Adriyatik Denizi üzerinden İtalya'ya Avrupa'ya taşıyor. Yıllık 10 milyar m3 kapasiteye sahip olan boru hattı, Avrupa'nın Rus gazına bağımlılığını azaltmak ve enerji kaynaklarını çeşitlendirmek için Avrupa Komisyonu girişimi olan Güney Gaz Koridoru'nun Avrupa bölümünü oluşturuyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler