1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tarkan, Doğa Okulu için konser verecek

Tarkan, Doğa Okulu için konser verecek

Enerji Günlüğü - Doğa Derneği ve Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle kurulan Seferihisar Doğa Okulu'na destek için ünlü yıldız Tarkan, 5 Haziran'da...

Tarkan, Doğa Okulu için konser verecek

Enerji Günlüğü - Doğa Derneği ve Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle kurulan Seferihisar Doğa Okulu'na destek için ünlü yıldız Tarkan, 5 Haziran'da İzmir'de bir konser verecek. 

Doğa Derneği ve Seferihisar Belediyesi’nin ortaklığıyla kurulan Seferihisar Doğa Okulu, yaklaşık iki yıllık bir hazırlık sürecinin ardından önümüzdeki aylarda çalışmalarına başlayacak. Yedi yıldır aktivist duruşuyla Doğa Derneği’ni destekleyen Tarkan’ın da kurucuları arasında yer aldığı Seferihisar Doğa Okulu, doğa kültürünün Türkiye ve dünyada yeniden yaygınlaşması için çalışacak. Doğa Okulu, yaşamın ve öğrenmenin iç içe geçtiği, öğretmen ve öğrenci ayrımının bulunmadığı, geleneksel ve akademik bilginin birlikte düşünüldüğü yeni bir öğrenim anlayışıyla kuruluyor.

TARKAN KONSERİNİN GELİRİ DOĞA OKULUNA

Tarkan’ın vereceği destek sayesinde Doğa Okulu araştırma faaliyetleri gerçekleştirecek ve öğrencilerine ücretsiz öğrenim görme olanağı tanıyacak. 5 Haziran’da İzmir Arena’da gerçekleşecek “Doğa sensin!” isimli konserin biletleri Biletix’te satışa çıkarıldı. Tarkan’ın bu konseri aynı zamanda Doğa Derneği’nin 10. Yıl etkinlikleri arasında yer alıyor.

Doğa kültürünün farklı alanlarında araştırmalar yürütülecek olan Doğa Okulu, 2014 yılından itibaren öğrenci kabul etmeye başlayacak. Okulun araştırma konuları arasında geleneksel tarım, doğa hukuku, ekoloji, sözlü kültür, doğa takvimi, masallar, geleneksel sanatlar, doğa felsefesi ve geleneksel mimari yer alıyor.

REKABET YERİNE ADİL PAYLAŞIM MÜMKÜN

Seferihisar Doğa Okulu hakkında açıklama yapan Doğa Derneği Başkanı Güven Eken şunları söyledi: "Doğanın yok oluşundan, kadına karşı şiddete veya savaşlara kadar, ne yöne bakarsak bakalım her sorunun arkasında insanın insanla ve doğayla arasındaki kıyasıya rekabeti görüyoruz. Oysa Anadolu ve dünyanın dört bir yanındaki kadim toplumlar, rekabet yerine işbirliğine ve adil paylaşıma dayalı bir yaşamın mümkün olduğunu bize ispat ediyor. Seferihisar Doğa Okulu, bu toplumların izini sürecek ve başka bir insanın mümkün olduğunu bir kez daha ortaya koyacak. Tarkan’ın ve Seferihisar Belediyesi’nin Doğa Okulu’nun kurucuları arasında yer alması yapılan çalışmanın kalıcılığı açısından büyük değer taşıyor."


ORHANLI KÖYÜNÜN HER YERİ DOĞA OKULU

Seferihisar Doğa Okulu, Seferihisar’ın Orhanlı köyünde kuruluyor. Eski Orhanlı köyünde yer alan tarihi okul binası Doğa Okulu’nun araştırma binası olarak restore ediliyor. Yeni Orhanlı köyünde ise köyün kültürünün yaşanarak öğrenildiği bir deney alanı oluşturuluyor. Öte yandan, Seferihisar’daki her doğa parçası, dereler, zeytinlikler, makiler, geleneksel yerleşim yerleri aynı zamanda Doğa Okulu’nun sınıfları, bahçeleri, koridorları ve uygulama yerleri olarak kullanılacak.

OKUL, ELBİRLİĞİYLE KURULUYOR

Doğa Okulu, özü gönüllülüğe, yardımlaşmaya paylaşmaya ve ortaklaşmaya dayalı bir oluşum. Okul, Seferihisar ve Orhanlı halkı, Doğa Derneği, Seferihisar Belediyesi, Atlas Dergisi, Alakır Nehri Kardeşliği, pek çok düşünür, araştırmacı ve sanatçının elbirliğiyle kuruluyor.

Seferihisar Doğa Okulu, doğa kültürünün Türkiye ve dünyada yeniden yaygınlaşması için çalışacak. Okul, yaşamın ve öğrenmenin iç içe geçtiği, öğreten ve öğrenci ayrımının bulunmadığı, geleneksel ve akademik bilginin birlikte düşünüldüğü merkezsiz bir öğrenim anlayışıyla kuruluyor. Doğa Okulu, küçük ölçekli, merkezileştirilmemiş, karşılıklı insan ilişkilerini çoğaltan ve temel alan, birlikte tutulan işler, özgür, esnek, yaratıcı çalışmalar okulu olarak da değerlendiriliyor.

DOĞA FELSEFESİ VE GELENEKSEL MİMARİ

Doğa kültürünün farklı alanlarında araştırmalar yürütülecek olan Doğa Okulu, 2014 yılından itibaren katılımcı kabul etmeye başlayacak. Okulun araştırma konuları arasında geleneksel tarım, doğa hukuku, ekoloji, sözlü kültür, masallar, doğa takvimi, geleneksel sanatlar, doğa felsefesi ve geleneksel mimari yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler