1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Taşpınar RES’in kapasite arttırımına onay

Taşpınar RES’in kapasite arttırımına onay

Galata Wind’e ait Taşpınar RES’in kapasite arttırım talebi onaylandı. Tesise 2 yeni türbin eklenebilecek.

Taşpınar RES’in kapasite arttırımına onay

Enerji Günlüğü - Galata Wind’e ait Taşpınar RES’in kapasite arttırım talebi onaylandı. 14 türbinle çalışan tesise 2 yeni türbin eklenebilecek.  

Galata Wind Enerji AŞ’nin Bursa İli, Nilüfer İlçesinde faaliyette bulunan Taşpınar Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için yaptığı kapasite artırım başvurusu Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı tarafından onaylandı. Böylece 67,2 MWm/60 MWe olan tesisin kurulu gücü 80,2 MWm/73 MWe seviyesine çıktı. 

Kapasite arttırımıyla birlikte; halen faaliyette olan 14 adet rüzgar türbini bulunan Taşpınar RES'e mekanik (MWm) ve elektrik (MWe) güç olarak 2 adet yeni türbin eklenebilecek. 

Güç arttırımı sonrasında Taşpınar RES’in üretiminde yıllık yaklaşık %20'lik bir artış ile karbon azaltımına yönelik yıllık yaklaşık 20.000 ton ilave fayda sağlanacağı tahmin ediliyor. 

Lisansa eklenen 13 MW’lık kapasite ve tesisin 42,58MW’lık yardımcı kaynak güneş enerjisi santrali ilavesiyle birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisine dönüşüm projesi birlikte hesaplandığında; Taşpınar RES’in lisansa kayıtlı toplam kurulu gücü 122,78 MWm/73 MWe düzeyine yükseldi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler