1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Taşpınar RES’te GES ilavesinin yeri değişiyor

Taşpınar RES’te GES ilavesinin yeri değişiyor

Galata Wind’in Taşpınar RES’e ilave edeceği yardımcı kaynak GES projesinin yeri değişecek.

Taşpınar RES’te GES ilavesinin yeri değişiyor

Enerji Günlüğü - Galata Wind’in Taşpınar RES’e ilave edeceği yardımcı kaynak GES projesinin lokasyonunun değişimi onaylandı. 

Galata Wind Enerji AŞ’nin, Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Korubaşı Mevkiinde faaliyette bulunan, EÜ/9522-16/04599 lisans numaralı Taşpınar Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES), 42,58MW gücünde güneş enerjisi santrali (GES) ile desteklenmesi ve birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisine dönüştürülmesi işlemi; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından onaylanmıştı

Galata Wind’in, yardımcı kaynak GES projesinin lokasyonunun değiştirilmesi ve lisansın bu yönde tadili için yaptığı başvuru da EPDK Elektrik Piyasası Daire Başkanlığı tarafından onaylandı. 

Yardımcı kaynak olarak kurulacak olan 42,58MW’lık GES ile birlikte, 14 türbinden oluşan Taşpınar RES’in toplam kurulu gücü 109,8MW’a çıkacak. Taşpınar RES’in hibrit santrale dönüşüm projesinin maliyeti 128 milyar lirayı bulacak. Projeyle ilgili izin süreçleri halen devam ediyor, ancak Galata Wind inşaatı 2023’ün ilk yarısında tamamlama hedefiyle, tedarik çalışmalarına başladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler