1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tayvanlı Foxconn elektrikli araç pazarına giriyor

Tayvanlı Foxconn elektrikli araç pazarına giriyor

Apple’ın iPhone montajcısı Tayvanlı Foxconn, Çinli Byton ve Nanjing Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi ile işbirliği yaparak elektrikli araç piyasasına giriyor.

Tayvanlı Foxconn elektrikli araç pazarına giriyor

Enerji Günlüğü - Apple’ın iPhone montajcısı Tayvanlı Foxconn, Çinli Byton ve Nanjing Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi ile işbirliği yaparak elektrikli araç piyasasına giriyor.

Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi Apple’ın iPhone montajcısı Tayvan merkezli çok uluslu elektronik şirketi Foxconn elektrikli araç piyasasına giriyor. Foxconn, Nanjing Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi ve Çin merkezli elektrikli araç şirketi Byton’la 200 milyon dolarlık stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. 

İmzalanan işbirliği anlaşması kapsamında Byton’ın ilk SUV’si olacak M-Byte’ın seri üretimini birlikte geliştirecekler. Seri üretimin Nanjing Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi'nin desteğiyle 2022 yılı ilk çeyreğine kadar başlaması planlanıyor. 

Faaliyetlerini Foxconn markası altında yürüten Hon Hai Precision Industry, Byton'la yapılacak iş birliği için 200 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Foxconn anlaşma çerçevesinde, gelişmiş üretim teknolojisi ve operasyonel yönetim deneyimindeki uzmanlığını sunacak ve endüstriyel kaynaklarını paylaşacak. Foxconn ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla da dahil olmak üzere otomobil üreticilerine otomobil bileşenleri tedarik ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler