1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Endonezya, Foxconn ile elektrikli araç işbirliği yapacak

Endonezya, Foxconn ile elektrikli araç işbirliği yapacak

Endonezya, elektrikli araç üretimi ve altyapı çalışmaları için Tayvanlı elektronik şirketi Foxconn ile işbirliği yapacak.

Endonezya, Foxconn ile elektrikli araç işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Tayvanlı Foxconn, elektrikli otomobillerin geliştirilmesini desteklemek için Endonezya Yatırım Bakanlığı ve birkaç şirketle ortaklık kurdu.

Tayvan merkezli çok uluslu elektronik şirketi Foxconn, Endonezya'da "yeni bir enerji ekosistemi" inşa etmek amacıyla Endonezya’daki kurumlarla elektrikli araç üretimi ve elektrikli araç altyapı çalışmaları için ortaklıklar kuracağını açıkladı. Apple'ın iPhone montajcısı Tayvanlı Foxconn, Endonezya Yatırım Bakanlığı, Endonezya Batarya Kuruluşu, enerji şirketi PT Indika Energy ve Tayvan merkezli elektrikli scooter şirketi Gogoro'yla mutabakat anlaşması imzaladı. Anlaşmalar, enerji depolama sistemleri, batarya değişim istasyonları ve geri dönüşüm gibi elektrikli araçları destekleyen endüstrilerin geliştirilmesini de içeriyor.

Şirket ayrıca ABD’li startup şirketi Fisker Inc ve Tayland’ın enerji grubu PTT PCL ile de anlaşmalar yaptı.

2021 yılında pek çok markanın kullanımına sunulacak yeni elektrikli araç platformunu tanıtan Foxconn, bu yıl ABD ve Tayland'da elektrikli otomobil fabrikaları kurmaya başlayacak. Foxconn, 2023 yılına kadar da kendi modellerini üretmeye başlayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler