1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tayvanlı Foxconn Stellantis’e yarı iletken çip sağlayacak

Tayvanlı Foxconn Stellantis’e yarı iletken çip sağlayacak

Tayvanlı Foxconn, otomotiv şirketi Stellantis’in elektrikli araçları için kullanacağı yarı iletken çip ihtiyaçlarının yüzde 80’inden fazlasını karşılayacak.

Tayvanlı Foxconn Stellantis’e yarı iletken çip sağlayacak

Enerji Günlüğü - Tayvanlı Foxconn, otomotiv şirketi Stellantis’in elektrikli araçları için kullanacağı yarı iletken çip ihtiyaçlarının yüzde 80’inden fazlasını karşılayacak.

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, dört batarya elektrikli araç platformunun yeni yazılımı STLA Brain için üretilecek yarı iletkenlerde Tayvan merkezli çok uluslu elektronik şirketi Foxconn'la iş birliği yapıyor. Bu kapsamda Stellantis'in yarı iletken ihtiyaçlarının %80'inden fazlası Foxconn tarafından karşılanacak.

Kurulan ortaklıkla Stellantis’in yazılımı olan STLA Brain’de, Foxxcon tarafından geliştirilen ileri seviye yarı iletken teknolojileri, 2024’te kullanılacak. 

Fransız PSA ve İtalyan Fiat Chrysler'ın birleşmesiyle kurulan dünyanın dördüncü büyük otomobil grubu Stellantis, bünyesindeki markaların araç serilerini elektrikli hâle getirmek için 2025 yılına kadar 30 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler