1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEDAŞ ihalelerinde fiyat farkı uygulaması başladı

TEDAŞ ihalelerinde fiyat farkı uygulaması başladı

TEDAŞ, mal ve hizmet alım sözleşmelerine ek fiyat farkı ve arttırımlı fiyat farkı verebilecek. Sözleşmelerin feshi de mümkün olacak.

TEDAŞ ihalelerinde fiyat farkı uygulaması başladı

Enerji Günlüğü - TEDAŞ, mal ve hizmet alım sözleşmelerine, ek fiyat farkı ve arttırımlı fiyat farkı verebilecek; yükleniciler de şartları taşıyan sözleşmelerini feshetmek için başvurabilecekler. 

Türkiye Elektrik dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğünün 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3’üncü Maddesinin (g) Bendi Kapsamında Yapacağı Mal ve Hizmet Alımları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, TEDAŞ tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik uyarınca 01 Aralık 2021 tarihinden önce ihalesi yapılan ve 22 Ocak 2022 tarihi itibarıyla devam eden veya 22 Ocak 2022 tarihinden önce fesih veya tasfiye edilmeksizin kabulü/geçici kabulü yapılan mal ve hizmet alımlarına ilişkin Türk Lirası üzerinden yapılan sözleşmelerin devriyle ilgili başvuru yapma süresi 60 günden, 120 güne çıkarıldı. 

UYGULAMA 2023 SONUNA KADAR GEÇERLİ OLACAK

Usul ve Esaslara eklenen “Ek fiyat farkı ve arttırımlı fiyat farkı verilmesi ve sözleşmelerin feshi” başlıklı Geçici 3. maddede ise 01 Nisan 2022 tarihinden önce ihale edilen ve 15 Nisan 2022 tarihi itibarıyla devam eden mal ve hizmet alımlarına ilişkin Türk Lirası üzerinden imzalanan kabulü/geçici kabulü onaylanmamış olan sözleşmelerde 01 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşen kısımlar için arttırımlı fiyat farkı verilecek. 01 Ocak 2022 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşen kısımlar içinse ek fiyat farkı verilebilecek.

%15’E KADAR GERÇEKLEŞMİŞ SÖZLEŞMELER FESHEDİLEBİLECEK 

15 Nisan 2022 tarihi itibarıyla gerçekleşme oranı ilk sözleşme bedelinin yüzde 15’ine kadar olan sözleşmeler yüklenicinin başvurusu üzerine feshedilip tasfiye edilebilecek.

YAZILI BAŞVURU ZORUNLULUĞU

Artırımlı fiyat farkı hesaplanabilmesi için yüklenicinin TEDAŞ’a yazılı olarak başvuru yapması şartı aranmayacak; ancak 27 Ağustos 2022’den (bugün) önce düzenlenen hakedişlere ilişkin olarak artırımlı fiyat farkı hesaplanabilmesi için yüklenicinin 30 gün içinde yazılı başvuru yapması gerekecek. 

Öte yandan, sözleşmenin feshi ve tasfiyesi veya ek fiyat farkının hesaplanabilmesi için yüklenicinin 27 Ağustos 2022’den (bugün) itibaren 30 gün içinde TEDAŞ’a yazılı olarak başvurması gerekecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler