1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ’dan siber saldırı açıklaması

TEİAŞ’dan siber saldırı açıklaması

Enerji Günlüğü - Web sitesine siber saldırı yapılan TEİAŞ, 1,5 milyon TL iletim sistemi kullanım bedeli borcunun silindiği iddialarını yalanladı.Türkiye...

TEİAŞ’dan siber saldırı açıklaması

Enerji Günlüğü - Web sitesine siber saldırı yapılan TEİAŞ, 1,5 milyon TL iletim sistemi kullanım bedeli borcunun silindiği iddialarını yalanladı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. bir basın açıklaması yaparak web sitesine yapılan siber saldırıya ilişkin basında yer alan 1,5 milyon TL iletim sistemi kullanım bedeli borcunun silindiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Açıklamasında sisteminde kalıcı fatura silme şeklinde bir durum olmadığını belirten TEİAŞ, “Sistem kullanım bedelleri, sistemimize aktarılırken fiziki olarak da faturalandırılmakta ve şirketlere gönderilmektedir. Bu faturaların aslı şirkette, bir nüshası da kurumumuzda mevcut bulunmaktadır. Silindiği iddia edilen borç, kurumumuz tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde tahsil edilmiştir. TEİAŞ olarak sistem kullanım bedelini çimento fabrikaları, demir çelik fabrikaları, elektrik üretim şirketleri, elektrik dağıtım şirketleri gibi Türkiye elektrik sistemini kullanan kurumlardan almaktayız. Şu anda sistemimizde herhangi bir bilgi kaybı söz konusu değildir. Kuruluşumuz web sitesi de yayına devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler