1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekirdağ Depolama Tesisinde indirim oranladı düşürüldü

Tekirdağ Depolama Tesisinde indirim oranladı düşürüldü

Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisinde indirim oranlarını azaltıldı.

Tekirdağ Depolama Tesisinde indirim oranladı düşürüldü

Enerji Günlüğü - EPDK, Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisinde depolanacak yakıt türlerini güncelledi ve indirim oranlarını azalttı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Marmara Depoculuk Hizmetleri AŞ’nin Sultanköy Mahallesi, Maltepe Sokak, No: 66, Marmaraereğlisi, Tekirdağ adresinde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesini güncelledi. Tarife güncellemesi fiyatları değiştirmedi ancak tesis bundan böyle etanol türlerini depolamayacak. Tesiste uygulanan indirim oranları ise düşürüldü. 

TESİSTE ARTIK ETANOL DEPOLANMAYACAK

DEP/2626-5/27943 sayılı depolama lisansı kapsamında Marmaraereğlisi’nde faaliyet gösteren söz konusu tesiste benzin, motorin ve biodizel türleri depolanıyor; ayrıca harmanlama, işaretleme ve toplulaştırma hizmetleri de veriliyor. Tesiste daha önce etanol türleri de depolanıyordu.  

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Tarife güncellemesi tesiste uygulanan fiyatları değiştirmedi. Günlük depolama hizmeti bedeli, tesiste depolanan bütün akaryakıt türleri için 1,0782TL/m3/gün olarak uygulanıyor. 

Hizmet başına alınan teslim alma ve/veya teslim etme bedelleri de bütün akaryakıt türleri için; boru hattı, karayolu veya denizyolu farketmeksizin, metreküp başına 28,524TL olarak uygulanıyor. 

Münferiden fiyatlandırılan hizmetlerden alınacak yan hizmet bedellerinin tutarları da değişmedi. Tesiste işaretleme ve toplulaştırmada metreküp başına 1,8403TL; harmanlamada ise 1,2882TL ücret alınıyor. 

Harmanlama bedeli yalnızca motorinin biodizel ile harmanlanması için geçerli bir ücret olacak ve harmanlanan nihai ürünün hacmi üzerinden hesaplanacak. 

İNDİRİM AZALTILDI

EPDK’nın güncellemesine göre teslim alma ve teslim etme hizmet fiyatlarında ise ürün ayrımı yapılmaksızın aylık 10.000m3’ten büyük miktarlarda boru hattı, deniz veya kara araçlarıyla yapılan teslim alma işlemleri ve boru hattı, deniz veya kara araçlarına teslim etmelerde, teslim alınan veya teslim edilen miktarın tamamı için yapılacak indirim oranı ise %56,15’ten %26,50’ye düşürüldü.

Tesiste depolama hizmeti fiyatlarında benzin, motorin ve biodizelde, ürün ayrımı yapılmaksızın toplam 10.000m3’ten fazla olan miktarlarda uygulanan indirim oranı ise değiştirilmedi ve depolama miktarının tamamı için %7 olarak teyit edildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler