1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekirdağ Depolama Tesisi fiyatlarına yüzde 20 zam geldi

Tekirdağ Depolama Tesisi fiyatlarına yüzde 20 zam geldi

Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisinde tarifeye yüzde 20 zam yapıldı.

Tekirdağ Depolama Tesisi fiyatlarına yüzde 20 zam geldi

Enerji Günlüğü - EPDK, Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisinde fiyatlara yüzde 20 zam yaptı; indirim oranlarını ise düşürdü. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Marmara Depoculuk Hizmetleri AŞ’nin Sultanköy Mahallesi, Maltepe Sokak, No: 66, Marmaraereğlisi, Tekirdağ adresinde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesine %20 oranında zam yaptı. Tesiste uygulanan indirim oranları ise düşürüldü. 

DEP/2626-5/27943 sayılı depolama lisansı kapsamında Marmaraereğlisi’nde faaliyet gösteren söz konusu tesiste benzin, motorin ve biodizel türleri ile etanol depolanıyor; ayrıca harmanlama, işaretleme ve toplulaştırma hizmetleri de veriliyor.  

FİYATLAR YÜZDE 20 ARTTI

Tarifeye göre günlük depolama hizmeti bedeli, tesiste depolanan bütün akaryakıt türleri ve etanol için bundan böyle %20 artışla 1,0782TL/m3/gün olarak uygulanacak. Depolama fiyatı daha önce 0,8985TL/m3/gün olarak uygulanıyordu

Hizmet başına alınacak teslim alma ve/veya teslim etme bedellerimde de yine %20’lik bir artış yapıldı. Buna göre bütün akaryakıt türleri ve etanol için; boru hattı, karayolu veya denizyolu farketmeksizin, metreküp başına 23,77TL’den 28,524TL’ye yükseldi. 

Münferiden fiyatlandırılan hizmetlerden alınacak yan hizmet bedellerinin tutarları da %20 arttırıldı ve işaretleme ve toplulaştırmada metreküp başına 1,8403TL; harmanlamada ise 1,2882TL oldu. 

Harmanlama bedeli yalnızca motorinin biodizel ile harmanlanması için geçerli bir ücret olacak ve harmanlanan nihai ürünün hacmi üzerinden hesaplanacak. 

İNDİRİM ORANLARI DÜŞTÜ

EPDK’nın güncellemesine göre depolama hizmeti fiyatlarında benzin, motorin ve biodizelde, ürün ayrımı yapılmaksızın toplam 10.000m3’ten fazla olan miktarlarda %38,02 olarak uygulanan indirim oranı depolama miktarının tamamı için %7’ye düşürüldü. 

Teslim alma ve teslim etme hizmet fiyatlarında ise ürün ayrımı yapılmaksızın aylık 10.000m3’ten büyük miktarlarda boru hattı, deniz veya kara araçlarıyla yapılan teslim alma işlemleri ve boru hattı, deniz veya kara araçlarına teslim etmelerde, teslim alınan veya teslim edilen miktarın tamamı için yapılacak indirim oranı ise %87,03’ten %56,15’e düşürüldü.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler