1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekirdağ Depolama Tesisinde indirim oranları azaltıldı

Tekirdağ Depolama Tesisinde indirim oranları azaltıldı

Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisinde uygulanan indirimlerin oranları azaltıldı.

Tekirdağ Depolama Tesisinde indirim oranları azaltıldı

Enerji Günlüğü - Marmara Depoculuk’un Marmaraereğlisi’nde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisinde uygulanan indirimlerin oranları azaltıldı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Marmara Depoculuk Hizmetleri AŞ’nin Sultanköy Mahallesi, Maltepe Sokak, No: 66, Marmaraereğlisi, Tekirdağ adresinde bulunan Tekirdağ Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesi kapsamında uygulanan indirimlerin oranlarını düşürdü. 

DEP/2626-5/27943 sayılı depolama lisansı kapsamında Marmaraereğlisi’nde faaliyet gösteren söz konusu tesiste benzin, motorin ve biodizel türleri depolanıyor; ayrıca harmanlama, işaretleme ve toplulaştırma hizmetleri veriliyor.  

Tarifeye göre günlük depolama hizmeti bedeli, tesiste depolanan bütün akaryakıt türleri için 0,8985TL/m3/gün olarak uygulanıyor. 

Hizmet başına alınacak teslim alma ve/veya teslim etme bedelleri de yine bütün akaryakıt türleri için; boru hattı, karayolu veya denizyolu farketmeksizin, metreküp başına 23,77TL olarak uygulanıyor. 

Münferiden fiyatlandırılan hizmetlerden alınacak yan hizmet bedellerinin tutarları da işaretleme ve toplulaştırmada metreküp başına 1,5336 TL; harmanlamada ise 1,0735 TL olarak geçerli olmaya devam ediyor. Harmanlama bedeli yalnızca motorinin biodizel ile harmanlanması için geçerli ve harmanlanan nihai ürünün hacmi üzerinden hesaplanıyor. 

İNDİRİM ORANLARI DÜŞÜRÜLDÜ

EPDK’nın güncellemesine göre depolama hizmeti fiyatlarında benzin, motorin ve biodizelde, ürün ayrımı yapılmaksızın toplam 10.000 m3’ten fazla olan miktarlarda %49,38 olarak uygulanan indirim oranı depolama miktarının tamamı için %38,02 olarak revize edildi. 

Teslim alma ve teslim etme hizmet fiyatlarında ise ürün ayrımı yapılmaksızın aylık 10.000 m3’ten büyük miktarlarda boru hattı, deniz veya kara araçlarına teslim etme ve boru hattı, deniz veya kara araçlarına teslim etmelerde, teslim alınan veya teslim edilen miktarın tamamı için yapılacak indirim oranı ise %89,28’den %87,03’e düşürüldü.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler