1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Temiz enerji ABD’de en çok kazandıran borsa fonları arasında

Temiz enerji ABD’de en çok kazandıran borsa fonları arasında

ABD'de bu yıl en çok kazandıran borsa yatırım fonları arasında Invesco Solar, Invesco WilderHill Clean Energy ve ARK Genomic Revolution gibi temiz enerjiye odaklanan fonlar bulunuyor.

Temiz enerji ABD’de en çok kazandıran borsa fonları arasında

Enerji Günlüğü - ABD'de bu yıl en çok kazandıran borsa yatırım fonları arasında Invesco Solar, Invesco WilderHill Clean Energy ve ARK Genomic Revolution gibi temiz enerjiye odaklanan fonlar bulunuyor.

ABD’de temiz enerji borsa yatırım fonları (ETF) bu yıl ciddi biçimde değer kazandı. Bu yılın ETF’lerdeki en büyük başarı hikayesi Invesco Solar ETF’ye ait. Morningstar verilerine göre, New York borsasında işlem gören Amerikan bağımsız yatırım yönetim şirketi Invesco'nun 3,7 milyar dolarlık varlığa sahip Solar ETF'i, yıl başından bu yana %238 getiri sağladı ve ABD'de hisselerine yatırım yapılan yatırım fonları arasında ilk sırayı aldı.

Invesco'nun bir başka temiz enerji borsa yatırım fonu WilderHill Clean Energy de aynı dönemde %220 getiri sağlayarak listede ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada yer alan ARK Genomic Revolution ETF yüzde 214 getiri sağlarken onu yüzde 186 getiri ile First Trust Green Energy Index ETF, yüzde 170 getiri ile ARK Innovation ETF izledi.

Ayrıca güneş enerjisi şirketlerinden Enphase Energy’nin değeri yüzde 600 ve Sunrun’un değeri de yüzde 400 oranında arttı. 

Önceki ve Sonraki Haberler