1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TEMSA ve Enerjisa Enerji’den çatı GES işbirliği

TEMSA ve Enerjisa Enerji’den çatı GES işbirliği

TEMSA’nın Adana’daki otobüs fabrikasının çatısına güneş santrali kurulacak. Enerjisa Enerji’nin kuracağı santralde yılda yaklaşık 400 hanenin elektrik ihtiyacı kadar elektrik üretilecek. 

TEMSA ve Enerjisa Enerji’den çatı GES işbirliği

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji ve TEMSA, güneş enerjisinde işbirliği yapacak. Bu sayede TEMSA’nın araç üretiminde elektrik ihtiyacının önemli bir kısmı güneşten karşılanacak.

Enerjisa Enerji ile Sabancı Holding ve PPF Group (Skoda Transportation) ortaklığı çatısı altında faaliyet gösteren, otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreticisi TEMSA, önemli bir iş biriliğine imza attı. İş birliği kapsamında TEMSA’nın Adana’daki otobüs fabrikasının çatısına kurulan 1.890 adet güneş  paneli ile birlikte araçların üretimindeki enerjinin önemli bir kısmı yenilenebilir enerjiden sağlanmış olacak. 

YAKLAŞIK 400 HANENİN ELEKTRİK TÜKETİMİNE EŞ ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Sürdürülebilirlik ilkelerinden biri olan yerinde üretimin sektöre ilham verecek bir örneği olacak proje sayesinde yıllık 398 hanenin elektrik tüketimine eşdeğer 1.194 MWh elektrik üretimi güneş enerjisi ile sağlanacak ve bu sayede 774 ton karbon salımının önüne geçilecek.

“TEMSA’YA ÖZEL ANAHTAR TESLİM BİR PROJE”

İşimin Enerjisi çatısı altında gerçekleştirilen uygulamalar ile müşterilerinin enerji ve maliyet tasarrufu sağlamasının yanı sıra sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlamayı da amaçladıklarını belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, bu proje ile beraber toplam kurulu güçlerinin 24.1 MWp’ye ulaştığını kaydetti. 

Pınar, “TEMSA da ‘Daha İyi Bir Gelecek’ için çıktığımız bu yolda bizimle iş birliği yaparak bu amaca katkı sağlamış oldu. Müşterimizin tüm ihtiyaçlarını saha çalışmalarıyla tespit ettik ve tamamen TEMSA’ya özel anahtar teslim bir proje sunduk. Enerji performans modelimiz kapsamında tesisin 10 yıllık bakımını da yine Enerjisa Enerji olarak biz gerçekleştireceğiz. Bu proje ile 2022 yılında başlamış ve 2023 yılı sonuna kadar hayata geçecek İşimin Enerjisi çözümleri ile 39 bin ton karbon salımının ve 5.15 milyon m3 doğalgaz kullanımının önüne geçme hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

TEMSA ALTERNATİF YAKITLI ARAÇ ÜRETİMİNDE HEDEF YÜKSELTTİ

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu ise sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin temeline yerleştirdiklerinin altını çizerek, “2025 yılında, sattığımız şehir içi otobüs segmentindeki araçlarımızın yüzde 50’sinin alternatif yakıtlı olmasını hedefliyoruz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler