1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TENMAK’ta işe girerken aranan şartlar esnetildi

TENMAK’ta işe girerken aranan şartlar esnetildi

TENMAK’ta işe alınacak olanların sahip olması gereken şartlar güncellendi. Bazı alanlarda ilgili fakülte mezuniyeti yerine o alanda doktora yapmak yeterli olacak.

TENMAK’ta işe girerken aranan şartlar esnetildi

Enerji Günlüğü - TENMAK’ta işe alınacak olanların sahip olması gereken şartlar güncellendi. Bazı alanlarda ilgili fakülte mezuniyeti yerine o alanda doktora yapmak yeterli olacak.

Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Sözleşmeli Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik Yönetmeliği, TENMAK’ta istihdam edilecek personelin sahip olması gereken özellikleri ve kadro alabilmek için gereken diplomalarla ilgili şartlar güncellendi. Bazı pozisyonlar için daha önce belirtilen ilgili alanda öğretim veren 4 yıllık fakültelerden mezun olma şartı, o fakülteden mezun olunmasa bile, aynı fakültede doktora derecesi almak şeklinde esnetildi. 

Yönetmelikle beraber, eczacı kadrosuna alınacaklarda eczacılık fakültesi mezuniyeti şarta bağlanırken; belgeleri tamam olup istihdama engel durumu olmadığı anlaşılanlardan, kendilerine yapılacak bildirimi izleyen en geç 15 gün içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde sözleşme imzalamayanların göreve başlatılmayacağı da hükme bağlandı. Bu durumdaki adaylar sınavı kazanmış olsalar bile işe alınmayacak. 

Ayrıca TENMAK’ta işe başladıktan sonra 6 aylık deneme süresi içinde ikişer ayda bir olmak üzere toplam 3 kez hazırlanan personel değerlendirme raporu, bundan böyle sadece 6 aylık deneme süresinin sonunda bir defa hazırlanacak ve bu rapor nihai değerlendirme raporu olarak dikkate alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler