1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TenneT elektrik iletim yatırımlarını arttıracak

TenneT elektrik iletim yatırımlarını arttıracak

Hollandalı/Alman elektrik iletim şirketi TenneT, denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinde elektriğin artması nedeniyle yıllık yatırımlarını arttıracak.

TenneT elektrik iletim yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Hollandalı/Alman elektrik iletim şirketi TenneT, denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinde elektriğin artması nedeniyle yıllık yatırımlarını arttıracak.

Hollanda'da ve Almanya'nın büyük bir bölümünde bir iletim sistemi operatörü olan TenneT, kömür ve nükleer enerji santrallerinin devreden çıkarılması ve denizüstü (offshore) rüzgar enerjisinin artması nedeniyle yatırımlarını arttıracak. Şirket, önümüzdeki yıllarda yatırımlarını yıllık 4 - 5 milyar euroya çıkarmayı bekliyor.

TenneT, 2019 yılında toplam 3.064 milyar euro sermaye yatırımı yaptığını, bunun 1.131 milyar euroluk kısmını Hollanda'da ve 1.925 milyar euroluk kısmını da Almanya'da gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirket 2018 yılında 2.253 milyar euro değerinde yatırım yapmıştı. 

TenneT CEO'su Otto Jager, şirketin finansal açıdan sağlıklı kalması için önümüzdeki dört yıl içinde 2 milyar euro ila 3 milyar euro arasında bir ek özkaynağa ihtiyacı olduğunu belirterek, bunun için bir dizi akla yakın çözüm olduğunu ve en iyisine karar verebilmek için hissedarlar ile yakın işbirliği içinde olduklarını kaydetti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler