1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Termik santralleri yerlileştirme platformu

Termik santralleri yerlileştirme platformu

Enerji Günlüğü - Termik santrallerde yüzde 5 olan yerli katkı oranını yüzde 90'a ulaştırmak amacıyla Termik Santralleri Yerlileştirme Platformu kuruldu....

Termik santralleri yerlileştirme platformu

Enerji Günlüğü - Termik santrallerde yüzde 5 olan yerli katkı oranını yüzde 90'a ulaştırmak amacıyla Termik Santralleri Yerlileştirme Platformu kuruldu. Hedef, 2.5 milyor dolar döviz tasarrufu, 200 bin kişilik ek istihdam...

Türkiye, elektrik üretiminde önemli yeri olan termik santrallerin yerlileştirilmesi için harekete geçti. Bu hedef doğrultusundaki çalışmaları koordine etmek ve yürütmek üzere, Termik Santrallerde Yerlileştirme Platformu (TSYP) kuruldu.

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği’nin (KBSB) önderliğinde kurulan TSYP'de, hem kamudan hem de özel sektörden temsilciler yer alıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan EÜAŞ Termik Santraller Daire Başkanlığı, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ile Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan Tübitak MAM Enerji Enstitüsü ve Sanayi Genel Müdürlüğü yetkilileri de Platform'da görev üstleniyor.

Termik Santrallerde Yerlileştirme Platformu'nda özel sektörü temsilen Mimsan Endüstriyel Kazan Sanyi AŞ, Isı Sanayi AŞ, Alfa Makina Kazan Sanayi AŞ, Selnikel Isı Klima Cihizları Sanayi AŞ, Handar Çelik Konstrüksiyon Limited Şirketi yetkilileri yer aldı.

TSYP Ankara’da yaptığı ilk toplantıda hedefini cari açığı yıllık 2.5 milyar dolar azaltmak olarak belirledi. Şu anda yerli katkı oranının yüzde 5 olduğu Termik Santral pazarında 2023 yılına kadar bu katkının yüzde 90'a çıkarılması hedefi benimsendi. Bu sayede Türkiye'de yıllık 2.5 Milyar dolar döviz çıkışı engellenmiş ve 200 bin kişilik bir istihdam kapasitesi açılmış olacağı ifade edildi.

TSYP, bundan böyle toplantılarına periyodik olarak devam edecek. Platform, Uluslararası Enerji ve Çevre Konferansı ve Fuarı çerçevesinde 25 Nisan 2014 günü İstanbul Fuar Merkezi’nde "Termik Santrallerde Yerlileştirme Stratejisi" konulu bir de oturum gerçekleştirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler