1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla ABD’de standart menzilli ekonomik araçları piyasada

Tesla ABD’de standart menzilli ekonomik araçları piyasada

ABD’nin Teksas Eyaletinde şirketler, federal destek için Tesla’nın şarj teknolojisini şarj istasyonlarına dahil edecekler.  

Tesla ABD’de standart menzilli ekonomik araçları piyasada

Enerji Günlüğü - Tesla, ABD’de düşen elektrikli araç talebini desteklemek için Model S ve X modellerinin daha kısa sürüş menzilli ve daha ucuz versiyonlarını piyasaya sürdü.

ABD’de Teksas eyaleti, şirketlerin federal desteklerden yararlanabilmeleri için elektrikli araç şarj istasyonlarına Tesla’nın şarj teknolojisini dahil etmelerini gerektirecek planı onayladı.

Federal hükümetin fonladığı 5 milyar dolarlık programın en büyük alıcısı olan Teksas’ın kararı, diğer eyaletler tarafından yakından izleniyor. Karar, CEO Elon Musk’ın Tesla’nın teknolojisini ABD şarj standardı hâline getirme planları için önemli bir adım olarak nitelendi.

ABD’DE STANDART MENZİL VERSİYONLU ARAÇLAR PİYASADA

Öte yandan Tesla, ABD’de yüksek borçlanma maliyetleri nedeniyle düşen elektrikli araç talebini desteklemek adına ülkede bazı modellerinin daha kısa sürüş menzilli ve daha ucuz versiyonlarını piyasaya sürdü. Yeni Model S ve X versiyonları, “standart menzil” etiketiyle listelendi.

FİYATLAR DÜŞÜRÜLDÜ

Satış büyümesini kar marjlarının önüne koyan şirket, Çin ve diğer pazarlarda da fiyatlarını düşürdü. Tesla, Çin'deki satışlarının Temmuz'da aylık bazda %31 gerilemesinin ardından Model S and Model X araçlarının satış fiyatında %6,9 indirime gitti. İki model de şirketin üst sınıf araçları arasında yer alıyor. CEO Elon Musk, bu stratejinin “Tesla’nın resesyon el kitabının bir parçası olacağını” ifade etmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler