1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla ABD’deki şarj istasyonlarını diğer markalara da açacak

Tesla ABD’deki şarj istasyonlarını diğer markalara da açacak

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD’deki şarj istasyonu ağının bir kısmını diğer marka araçların kullanımına açacak. Tesla 2024’ün sonuna kadar 7500 şarj istasyonunu kullanıma açacak.

Tesla ABD’deki şarj istasyonlarını diğer markalara da açacak

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, 2024’ün sonuna kadar otoyol yakınlarındaki 3500 yeni veya mevcut istasyonu diğer markaların kullanımına açacak.

Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Tesla'nın ABD elektrikli araç şarj ağının bir bölümünü rakip markalara açmaya hazırlandığını duyurdu. Tesla, elektrikli araç kullanımını arttırmayı ve karbon emisyonlarını düşürmeyi amaçlayan 7,5 milyar dolarlık bir federal teşvik programının parçası olarak, ABD’deki şarj istasyonu ağının bir kısmını diğer marka araçların kullanımına açacak. Tesla, 2024’ün sonuna kadar otoyol yakınlarındaki 3500 istasyonu diğer markaların kullanımına açacak. Buna otel / konaklama tesisi gibi alanlarda 4.000 yavaş şarj istasyonu da eşlik ediyor. 

Tesla’nın ABD’de sahip olduğu 17.700 civarı hızlı şarj istasyonu, ülkedeki toplam sayının %60’ına denk gelmekte.

ABD’DE MODEL Y STOKLARI ERİDİ

Öte yandan konuya yakın kaynaklara göre, Tesla bu çeyrekte, ABD'deki Model Y stoklarını sattı ve Nisan ayına kadar üretime geçmeyecek. Tesla, Ocak ayında ABD’de Model Y fiyatını 65.990 dolardan 52.990 dolara düşürmüş, Şubat ayında da söz konusu modelin fiyatını 1000 dolar arttırmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler