1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’nın şarj ağını GM de kullanabilecek

Tesla’nın şarj ağını GM de kullanabilecek

ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors (GM), 2024 yılının başlarından itibaren Tesla’nın Kuzey Amerika'daki şarj ağına erişebilecek.

Tesla’nın şarj ağını GM de kullanabilecek

Enerji Günlüğü - Amerikan otomotiv şirketi General Motors (GM), elektrikli araçlarının şarj edilebilmesi için Kuzey Amerika’da Tesla’nın şarj ağını kullanacak.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın geniş şarj ağından yararlanacak otomotiv şirketleri arasına ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors (GM) da katıldı. GM, 2024 yılının başlarından itibaren Kuzey Amerika'daki şarj ağına erişim için Tesla ile anlaştı. Tesla, Kasım ayında patentli şarj istasyonu tasarımını diğer otomotiv üreticileri ve şarj ağı işletmelerine açacağını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, GM'in 2025'ten itibaren Kuzey Amerika şarj standardını yeni elektrikli araçlarına entegre etmeye başlayacağı bildirildi.

Ülkenin bir diğer büyük otomobil üreticisi Ford da Mayıs ayı sonunda, elektrikli araç sahiplerinin 2024'ten itibaren Kuzey Amerika'daki şarj ağına erişimi için Tesla ile anlaştığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler