1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Mercedes-Benz, Tesla şarj ağına erişebilecek

Mercedes-Benz, Tesla şarj ağına erişebilecek

Alman lüks ve ticari araç otomotiv markası Mercedes-Benz, 2024 yılından itibaren Tesla’nın Kuzey Amerika'daki 12 binden fazla şarj noktasına erişebilecek. 

Mercedes-Benz, Tesla şarj ağına erişebilecek

Enerji Günlüğü - Alman otomotiv şirketi Mercedes-Benz’in Kuzey Amerika’daki elektrikli araçları 2025’ten itibaren Tesla tarafından geliştirilen şarj teknolojisini benimseyecek.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın geniş şarj ağından yararlanacak otomotiv şirketleri arasına Alman lüks ve ticari araç otomotiv markası Mercedes-Benz de katıldı. Mercedes-Benz, Kuzey Amerika’daki elektrikli araçlarının 2025’ten itibaren Tesla tarafından geliştirilen şarj teknolojisini benimseyeceğini ve önümüzdeki yıldan itibaren 12 binden fazla şarj noktasına erişebileceğini bildirdi.

Daha önce Amerikalı otomobil üreticileri RivianFord ve General Motors'un da benimseyeceğini açıkladığı Kuzey Amerika Şarj Standardı'na (NACS) katılmak için Volkswagen de görüşmelerde bulunuyor.

Tesla, Kasım ayında patentli şarj istasyonu tasarımını diğer otomotiv üreticileri ve şarj ağı işletmelerine açacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler