1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Rivian, Tesla’nın şarj ağını kullananlar arasına katılıyor

Rivian, Tesla’nın şarj ağını kullananlar arasına katılıyor

ABDli elekrikli araç üreticisi Rivian, 2025 yılından itibaren araçlarında Tesla tarzı bir şarj portunu standart hâle getirecek. 

Rivian, Tesla’nın şarj ağını kullananlar arasına katılıyor

Enerji Günlüğü - ABD merkezli otomotiv şirketi Rivian, 2024 yılı itibarıyla ABD'nin en büyük şarj ağı olan Tesla’nın şarj ağını kullanacak. 

ABDli elektrikli araç devi Tesla’nın ülkedeki geniş şarj ağından yararlanacak otomobil üreticisi sayısı artıyor. General Motors ve Ford’un ardından Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Rivian da, Tesla'nın şarj standardını benimsemeyi kabul ettiğini, böylece müşterilerine 2024 itibarıyla ABD'nin en büyük şarj ağına erişim sağlayacağını duyurdu. Rivian ayrıca 2025 yılından itibaren araçlarında Tesla tarzı bir şarj portunu standart hâle getireceğini belirtti.

Öte yandan Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Hyundai, araçlarını Tesla'nın şarj standardıyla daha uyumlu hale getirmeyi değerlendirdiklerini açıkladı.

Tesla, Kasım ayında patentli şarj istasyonu tasarımını diğer otomotiv üreticileri ve şarj ağı işletmelerine açacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler