1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ford ve Tesla şarj istasyon erişiminde anlaştı

Ford ve Tesla şarj istasyon erişiminde anlaştı

Ford, ABD ve Kanada’da elektrikli araçlarını şarj etmek için Tesla’nın süperşarj istasyonlarını kullanacak. 

Ford ve Tesla şarj istasyon erişiminde anlaştı

Enerji Günlüğü - Ford, yeni nesil elektrikli araçlarını 2025'ten itibaren Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) adı verilen şarj bağlantı noktasıyla donatacak.

ABDli iki otomobil devi elektrikli araçların yaygınlaşması önündeki en büyük engel olarak görülen şarj istasyonları konusunda işbirliğine gidiyor. ABD menşeli otomotiv devi Ford, elektrikli araç üreticisi Tesla ile araçlarının ABD ve Kanada genelinde 12 binden fazla süperşarj istasyonuna erişimini sağlayacak bir anlaşma yaptı.

Ford, yeni nesil elektrikli araçlarının 2025'ten itibaren Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) adı verilen şarj bağlantı noktasıyla donatılacağını da açıkladı. Böylece NACS bağlantı noktasına sahip Ford ikinci nesil elektrikli araçlar, bir adaptör aracılığıyla CCS şarj cihazlarında şarj etme seçeneğine sahip olacak. Adaptörün ise 100 dolar civarında uygun bir fiyatta olacağı kaydedildi.

Tesla, Kasım ayında patentli şarj istasyonu tasarımını diğer otomotiv üreticileri ve şarj ağı işletmelerine açacağını açıklamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler