1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla araçlarının Çin askeri binalarına girmesine yasak

Tesla araçlarının Çin askeri binalarına girmesine yasak

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Tesla'nın araçlarının askerî binalara ve lojmanlara girmesini güvenlik gerekçesiyle yasakladı.

Tesla araçlarının Çin askeri binalarına girmesine yasak

Enerji Günlüğü - Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Tesla'nın araçlarının askerî binalara ve lojmanlara girmesini güvenlik gerekçesiyle yasakladı.

Çin ve ABD arasında yaşanan gerginlik elektrikli araç pazarına da yansıdı. Çin Halk Kurtuluş Ordusu, askeri yetkililere gönderdiği emir ile ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın araçlarının askerî binalara ve lojmanlara girmesini güvenlik gerekçesiyle yasakladı. Reuters'ta yer alan habere göre emirde, Tesla marka araçlarda bulunan çok yönlü kameralar ve ultrasonik sensörlerin askerî bölgelerdeki bazı yerleri ifşa edebileceği ve "hassas verileri" toplayabileceği belirtildi. Tesla araçlarının askerî mülklerin dışına park edilmesi tavsiye edildi.

MUSK’TAN TEPKİ

Tesla kurucusu Elon Musk bu iddiayı yalanlayarak tepki gösterdi. Çin'de gerçekleşen çevrim içi bir foruma katılan Musk, "Eğer Tesla araçları, Çin veya dünyanın herhangi bir yerinde casusluk için kullanılıyorsa şirketi kapatırız" açıklamasında bulundu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler