1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla batarya hücre üretimine yatırımı arttırıyor

Tesla batarya hücre üretimine yatırımı arttırıyor

Tesla, Çin’de yaptığı indirimlerin ardından talepte yaşanan artışı karşılamak için Şanghay fabrikasında üretimi arttırarak 20 bin adede çıkaracak.

Tesla batarya hücre üretimine yatırımı arttırıyor

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç (EV) üreticisi Tesla, EV bataryalarında kullanılan 4680 hücrelerinin üretimini artırmak için harcamalarını 1 milyar dolar arttırdı.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, elektrikli araba pillerinde ve ağır hizmet kamyonu Semi’de kullanılan 4680 olarak adlandırılan ve Tesla'nın 2020 Eylül ayında tanıttığı yeni pil hücrelerinin üretimini artırmak amacıyla önümüzdeki iki yıl için sermaye harcama planını 1 milyar dolar artırdığını duyurdu. Yapılan bu duyuru, Nevada'daki fabrikasını genişletme planının açıklamasından birkaç gün sonra geldi.

ÇİN’DE TALEP ARTTI, ÜRETİM ARTTIRILACAK

Öte yandan Tesla'nın, çok satan modellerde ocak ayında gerçekleşen fiyat indirimlerinin talebi yaklaşık iki katına çıkarması nedeniyle, Şanghay fabrikasındaki üretimi artırmayı planladığı öğrenildi. Reuters’ın konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, otomobil üreticisi şubat ve mart aylarında üretimi artırarak 20 bin adede çıkaracak. Fabrikadaki üretim, aralıkta bir önceki aya göre yaklaşık üçte bir oranında azalmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler