1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’dan Çin’de Aralık indirimi kampanyası

Tesla’dan Çin’de Aralık indirimi kampanyası

Tesla, Japon üreticilerin hakim olduğu Tayland pazarına girdi. Şirket Tayland’da iki elektrikli araç modelini piyasaya sürdü.

Tesla’dan Çin’de Aralık indirimi kampanyası

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çinli müşterilerine Aralık ayı sonuna kadar yaklaşık 860 dolar indirim yapacak.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'deki fiyatlarını ayarlamaya gidiyor. Şirket, 7 Aralık 2022 tarihi itibarıyla 2022'nin sonuna kadar bazı modellerde Çinli alıcılara yaklaşık 6.000 yuan'lık (860 dolar) indirim sunacak. Söz konusu indirim, daha önce duyurulan 4.000 yuan'lık sigorta teşviklerine ek olarak geliyor. Şirket, daha önce ayrıca, Çin'de Model 3 ve Model Y araç fiyatlarında da %9'u aşan indirimler yapmıştı. 

Tesla ayrıca Tayland'da iki elektrikli araç modelini piyasaya sürdü ve böylece uzun süredir Japon üreticilerin hakim olduğu bölgesel araç pazarına ilk adımını attı.

ÇİN TESİSİNDE ÇALIŞMA SAATLERİ AZALTILDI

Öte yandan Tesla'nın Şanghay'daki fabrikasında çalışma saatlerini azalttığı ve işe yeni başlayacak çalışanların başlangıç sürelerini ertelediği aktarıldı. Azalan talebin etkisiyle bu kararı aldığı belirtilen şirketin çalışma saatlerini pazartesi gününden itibaren yaklaşık 2 saat kısaltacağı ve bunun ücretlerin azalmasına yol açabileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Tesla'nın Şanghay'daki fabrikasında üretimi %20 azaltacağı yönünde haberler çıkmış, şirketten bir sözcü haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler