1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Çin üretimi ilk araç teslimini gerçekleştirdi

Tesla Çin üretimi ilk araç teslimini gerçekleştirdi

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'de ürettiği ilk Model 3 elektrikli araçların teslimatına başladı. Otomobilin satış fiyatı 50 bin dolar.

Tesla Çin üretimi ilk araç teslimini gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin'de ürettiği ilk Model 3 elektrikli araçların teslimatına başladı. Otomobilin satış fiyatı 50 bin dolar.

Tesla, Çin’İn Shanghay şehrinde kurduğu fabrikada ürettiği Model 3 elektrikli araçların teslimatına başladığını açıkladı. Şirketin, Şanghay'daki fabrikasında ürettiği 15 adet Model 3’ü fabrika çalışanları satın aldı. 

Tesla'nın 2 milyar dolar yatırım ile kurduğu Shanghay fabrikası, 1 yıldan biraz daha kısa bir zamanda, 357 gün içinde araç teslimatı yapar hale gelerek rekor kırdı.

FİYAT 50 BİN DOLAR

Çin yapımı Model 3 sedan araçları 355.800 Yuan (50.000 dolar) fiyatla satılıyor. Çin'de ithal ve uzun menzilli Tesla Model 3'ün fiyatı ise 439 bin Yuan. Standart menzilli olan modelin fiyatı 40 bin dolar.

Tesla, ayrıca ülke çapında bakım ve tamir ile şarj merkezleri inşa ettiğini de açıkladı. Şirket, bu merkezlerin sayısını önümüzdeki yıl iki katına çıkarmayı planladığını ve bu kapsamda çalışan sayısını 600’den 1500’e çıkarmayı hedeflediğini duyurdu.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler