1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tesla, Çin’de yerli ürüne dönüşüyor

Tesla, Çin’de yerli ürüne dönüşüyor

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’deki fabrikalarında ürettiği araçlarda yüzde 90 yerlilik oranına ulaşmayı hedefliyor.

Tesla, Çin’de yerli ürüne dönüşüyor

Enerji Günlüğü - ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’deki fabrikalarında ürettiği araçlarda yüzde 90 yerlilik oranına ulaşmayı hedefliyor. 

Elon Musk’ın kurduğu Tesla, Çin’deki araç üretimini büyütmeye çalışırken, araçlardaki yerli ekipman oranını yükseltmeyi de hedefliyor. ABD’den sonra ilk yurt dışı üretim tesisini Çin’e açan Tesla, bu ülkedeki tesislerinde “yerelleştirme” çalışmalarına hız verdiği. 

Çin Ulusal Radyosu’nun, Shanghai’daki Pilot Serbest Ticaret Bölgesi’nin bir yetkilisine dayandırdığı habere göre ABD’li otomobil üreticisi Tesla’nın, dev üretim tesisinde (gigafactory) bu yılın sonuna kadar yaklaşık yüzde 90’lık bir yerelleştirme oranına ulaşması bekleniyor. Tesla, yıllık 500 bin adet üretim kapasitesiyle ABD dışındaki ilk dev üretim tesisini Çin’in Lin-gang bölgesinde kurmuştu. 

Lin-Gang Özel Bölge İdaresi Yetkilisi Yuan Guohua’ya göre, Shanghai’deki Tesla fabrikasının yıllık üretiminin 2021’de 450 bin araca ulaşması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler