1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Genel Merkezi’ni taşıyor

Tesla Genel Merkezi’ni taşıyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Kaliforniya Eyaleti’ndeki Palo Alto şehrinde yer alan genel merkezini Teksas Eyaleti’ndeki Austin şehrine taşıyor. 

Tesla Genel Merkezi’ni taşıyor

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Kaliforniya Eyaleti’ndeki Palo Alto şehrinde yer alan genel merkezini Teksas Eyaleti’ndeki Austin şehrine taşıyor. 

Tesla CEO’su Elon Musk şirketin hissedar toplantısında yaptığı açıklamada, Tesla'nın merkezini California'dan Teksas'a taşıdığını duyurdu. Ancak şirket, genel merkezin taşınmasından bağımsız olarak California tesisinde üretimi artırmayı planlıyor.

CEO Elon Musk; Nisan 2020'de Kaliforniya eyaletinin Covid-19 tedbirlerini "faşist" bulmuş ve bir süre sonra yaklaşık yirmi yıldır yaşadığı Los Angeles'tan ayrılıp Austin'e taşınmıştı. İş avukatı Domenic Romano, "daha işveren dostu bir eyalet" olarak tanımladığı Teksas'ta "daha az düzenleme olduğunu" söylüyor.

IRKÇI SALDIRIYA MARUZ KALAN ÇALIŞAN İÇİN TAZMİNAT

Öte yandan Tesla, iş yerinde ırkçı eylemlere maruz kaldığı ve buna karşın şirket yönetiminin yaşanan olaylara göz yumduğu gerekçesiyle siyahi bir çalışanına 137 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Owen Diaz adlı 53 yaşındaki asansör teknisyeni iddialara göre Tesla'nın Kaliforniya'daki merkezinde 9 ay boyunca ırkçı bir ortamda çalıştırıldı ve ırkçı tacizlere uğradı. Diaz ayrıca şirkette saldırgan grafitilere maruz bırakıldı.

San Francisco mahkemesinde federal jüri heyeti duruşma sonrası Tesla'nın Diaz'a 6,9 milyon doları manevi olmak üzere toplam 136,9 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler