1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla Teksas fabrikasını büyütecek

Tesla Teksas fabrikasını büyütecek

ABDli Tesla, Teksas tesisine bir hücre test laboratuvarı ve "Cathode" adlı bir birimin de dahil olduğu beş yeni birim eklemeyi planlıyor. 

Tesla Teksas fabrikasını büyütecek

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, bugüne kadarki en büyük fabrikası olan Giga Texas'ı büyütmek için başvuru yaptı. 

Resmi kayıtlara göre ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, 775,7 milyon dolarlık yatırımla ABD’nin Teksas Eyaleti’ne bağlı Austin şehrinde bulunan fabrikası Giga Texas’ı genişletmek için başvuruda bulundu. Bu, geçen yıl Almanya'da 5,5 milyar dolarlık gigafabrikayı kurmasından bu yana şirketin en büyük genişlemeye yönelik hamlelerinden biri oldu. 

Hücre test laboratuvarı ve "Cathode" adlı bir birim dahil olmak üzere Austin fabrikasına toplam beş yeni tesis eklenmesi planlanıyor.

Temmuz 2020’de inşaatı başlayan Tesla‘nın dördüncü elektrikli araç üretim tesisi Giga Texas, 2022 Nisan ayında resmen açıldı. Sadece elektrikli SUV Tesla Model Y’nin üretildiği fabrika, ilk etapta yıllık 500 bin araç kapasitesine sahip olacak. 2023’te Cybertruck  üretiminin başlamasıyla kapasite 1 milyonun üzerine çıkacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler