1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla, mermi tasarımlı elektrikli kamyonunu tanıttı

Tesla, mermi tasarımlı elektrikli kamyonunu tanıttı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli otomobil şirketi Tesla, tamamen elektrikli kamyonu Semi Truck'ın tanıtımını gerçekleştirdi. Mermiden esinlenilen tasarımıyla...

Tesla, mermi tasarımlı elektrikli kamyonunu tanıttı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli otomobil şirketi Tesla, tamamen elektrikli kamyonu Semi Truck'ın tanıtımını gerçekleştirdi. Mermiden esinlenilen tasarımıyla yüksek aerodinamik özelliklere sahip Semi Truck, 40 dakikalık bir şarj ile 640 kilometre gidebiliyor ve 5 saniye içinde 100 km hıza ulaşabiliyor.

Tesla'nın elektrikli kamyonu 'Semi Truck', ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen etkinlikle görücüye çıktı. Tesla ayrıca, Tesla Roadster 2.0 adlı spor otomobilinin de lansmanını yaptı.

ÇOK ÇABUK HIZLANAN ARAÇ

Çok çabuk hızlanan, İnanılmaz bir araç yapmak istediklerini kaydeden Tesla CEO’su Elon Musk, ayrıca aracın 40 dakikalık bir şarj ile 640 kilometre gidebileceğini de söyledi.

Tasarımında mermiden esinlenilen ve bu sayede aerodinamik özelliklerinin artırılması hedeflenen Tesla Semi Truck, yüklü değilken 0-100 kilometre hızlanmayı 5 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştirebiliyor. 

Aracın yüklüyken bu hıza 20 saniyede ulaşabileceği belirtiliyor. Tesla, tam dolum ile 800 kilometre menzile sahip olan aracın aktarım parçaları için 1 milyon kilometre (40 dünya turuna eşit) garantisi veriyor. 'AutoPilot' özelliğine sahip olan Semi Truck, bu sayede şeridini koruyacak ve sürücüye fren yardımı yapacak.

2019 yılında piyasaya sürülecek elektrikli kamyonu almak isteyenlerin 5 bin dolar rezervasyon bedeli ödemesi gerekiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler