1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’nın elektrikli tırları ön siparişe açıldı

Tesla’nın elektrikli tırları ön siparişe açıldı

Tesla elektrikli tırı Tesla Semi’nin ön siparişlerini almaya başladı. Tesla Semi almak isteyenler toplam 20 bin dolar ön ödeme yapacak. 

Tesla’nın elektrikli tırları ön siparişe açıldı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, üretimine önümüzdeki yıl başlamayı planladığı elektrikli tırları için ön siparişleri almaya başladı.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, 2017 yılında duyurduğu ve üretimine 2023'te başlanması beklenen elektrikli Tır modeli ‘Tesla Semi’ için ön sipariş almaya başladığını açıkladı. 150 bin dolardan başlayan araçlara sahip olmak isteyenlerin 5 bin dolar kapora yatırarak 10 gün içerisinde 15 bin dolar daha peşinat ödemesi gerekmekte. Siparişten vazgeçilmesi haline ise sadece yatırılan kapora geri alınabilecek. 

500 kilometreye yakın menzil sunan seçeneğin fiyatı 150.000 dolar iken, 800 kilometre menzil sunanın fiyatı 180.000 dolar olarak belirlendi. 800 kilometre menzil sunan tırlar daha sonraki süreçte satışa sunulacak.

Tesla Semi tırlar, futurist tasarımıyla sürücülere benzersiz bir kabin tecrübesi, gelişmiş yol güvenliği ve önemli ölçüde azaltılmış uzun vadeli mülkiyet maliyeti sunuyor. Tırların otomatik acil fren, uygulanabilir seyir kontrolü, otomatik şerit kılavuzu ve elektronik fren ve direksiyon sistemi gibi güvenlik özellikleri bulunuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler