1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. UPS, 125 Tesla elektrikli tır alacak

UPS, 125 Tesla elektrikli tır alacak

Enerji Günlüğü - Amerikan Posta Şirketi UPS, Tesla’nın tamamen elektrikli yeni tırlarından 125 adet satın alacak.Ticari kamyonculuk filo yöneten United...

UPS, 125 Tesla elektrikli tır alacak

Enerji Günlüğü - Amerikan Posta Şirketi UPS, Tesla’nın tamamen elektrikli yeni tırlarından 125 adet satın alacak.

Ticari kamyonculuk filo yöneten United Parcel Service (UPS), Tesla’nın üretimine 2019’da başlamayı planladığı tamamen elektrikli yeni tırlarından 125 adet ön sipariş verdiğini açıkladı. UPS, araçları kullanacak ilk şirketlerden biri olacak.

Yeni tırlar, UPS’in elektrik, doğalgaz, propan ve diğer geleneksel olmayan yakıtlarla çalışan kamyon ve tırlardan oluşan geniş alternatifli yakıt ve gelişmiş teknolojili araç filosuna katılacak. 

UPS, Bilişim ve mühendislik başkanı Juan Perez, "Bu çığır açan elektrikli tırlar, geliştirilmiş güvenlik, azaltılmış çevresel etkiler ve düşük mülkiyet maliyeti gibi yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor." açıklamasını yaptı. 

Tesla Semi tırlar, tek bir şarjla 500 mile kadar giderken sürücülere benzersiz bir kabin tecrübesi, gelişmiş yol güvenliği ve önemli ölçüde azaltılmış uzun vadeli mülkiyet maliyeti sunuyor. Tırların otomatik acil fren, uygulanabilir seyir kontrolü, otomatik şerit kılavuzu ve elektronik fren ve direksiyon sistemi gibi güvenlik özellikleri bulunuyor. 

UPS, tükettiği elektriğin yüzde 25'inin, 2025 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından gelmesini hedefliyor.

 
Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler