1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla üçüncü çeyrekte 331 milyon dolar kar etti

Tesla üçüncü çeyrekte 331 milyon dolar kar etti

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla yılın üçüncü çeyreğinde 331 milyon dolar net kar elde ederek beşinci kez aralıksız kar açıkladı. 

Tesla üçüncü çeyrekte 331 milyon dolar kar etti

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla yılın üçüncü çeyreğinde 331 milyon dolar net kar elde ederek beşinci kez aralıksız kar açıkladı. 

Otomobil üreticileri pandemiden kaynaklı zorluklarla mücadele ederken ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla art arda beşinci kez kâr açıkladı. 2020 yılı üçüncü çeyrek raporlarını açıklayan Tesla’nın, son üç ayda geliri 8,77 milyar dolar ile piyasa beklentilerini aşarken, net kârı ise 331 milyon dolar oldu.

ARAÇ TESLİMATINDA KENDİ ÇEYREK REKORUNU KIRDI

Ayrıca şirket üçüncü çeyrekte 139 bin 300 araç teslim ederek kendi çeyrek rekorunu da kırdı. Şirketin otomotiv gelirleri 7,6 milyar dolara ulaşarak toplam gelirin %91’ine erişti. Otomotiv bölümünün brüt marjları ise yasal krediler hariç %18,7'den %23,7'ye yükseldi.

İŞLETME GİDERLERİ DE %33 ARTTI

Berlin ve Teksas’ta yeni fabrikalar inşa eden şirketin işletme giderleri ise bir önceki çeyreğe göre %33 artış göstererek 1,25 milyar dolar oldu. Tesla CEO’su Elon Musk yaptığı açıklamada fabrikaların üretimde tam kapasiteye ulaşmalarının 12 ila 24 ay alabileceği konusunda yatırımcıları bilgilendirdi. Temmuz 2021'de ise Berlin fabrikasının üretime başlayacağını duyurdu. Musk, küresel otomotiv sektöründeki zayıf satışlara karşın şirketin 2020'de yaklaşık 500 bin otomobil teslim etme hedefini de teyit etti. 

ÇİN’DE ÜRETİLEN MODEL 3’ÜN AVRUPA’YA SEVKİ BAŞLADI

Öte yandan Tesla'nın Çin'de üretttiği Model 3 sedan elektrikli otomobillerin Avrupa pazarı için Belçika'ya sevkiyatı başladı. 7 bin adet Tesla Model 3’ün gelecek ayın sonunda Belçika'ya ulaşacağı kaydedildi. Bu 7 bin araç Belçika'dan Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Hollanda, Portekiz ve İsveç'e sevk edilecek. 

Tesla'nın Shanghay'da açtığı elektrikli otomobil fabrikasının yıllık üretim kapasitesi 250 bin adet. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler