1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla uzak Yunan Adaları’nın elektriğini güneş ile sağlayacak

Tesla uzak Yunan Adaları’nın elektriğini güneş ile sağlayacak

Enerji Günlüğü - ABD’li elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla, güneş panelleri ve Powerpack gibi enerji depolama sistemleri ile uzak bir kaç Yunan...

Tesla uzak Yunan Adaları’nın elektriğini güneş ile sağlayacak

Enerji Günlüğü - ABD’li elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla, güneş panelleri ve Powerpack gibi enerji depolama sistemleri ile uzak bir kaç Yunan Adası’nın elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Yıllardır uzak adalara enerji sağlamak için güneş panelleri ve Powerpack gibi enerji depolama sistemleri kullanarak mikro şebekeler inşa eden ABD’li elektrikli araç ve inovasyon şirketi Tesla, şimdi de Akdeniz’deki diğerlerine nispeten uzak Yunan Adaları’nın fosil yakıtlara bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Yunanistan’ın elektrik enerji şebekesini çağdaşlaştırmaya yönelik Yunan hükümetiyle görüşme yapan Şirket, bunu yenilenebilir enerji ve mikro şebekeler ile gerçekleştirecek.

Yunan hükümeti Tesla’nın bu sistemi Limni Adası’na kurmasını isterken Tesla, geniş bir güneş enerjisi tertibatıyla enerji depolama tesisi kurmayı planlıyor. Böylece gün içinde elde edilen enerjinin bir kısmı depolanarak gece kullanılacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler