1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tesla, yeni elektrikli modelini tanıttı

Tesla, yeni elektrikli modelini tanıttı

Enerji Günlüğü - Tesla, minimum 346 km menzile sahip ve 0’dan 96.5 km/sa hızına 6 saniyede çıkan yeni elektrikli otomobili Model 3’ü 31 Mart'ta tanıttı. Bir...

Tesla, yeni elektrikli modelini tanıttı

Enerji Günlüğü - Tesla, minimum 346 km menzile sahip ve 0’dan 96.5 km/sa hızına 6 saniyede çıkan yeni elektrikli otomobili Model 3’ü 31 Mart'ta tanıttı. 

Bir çok ülkenin elektrikli araca geçiş için önemli adımlar attığı Mart ayı içinde Tesla da uzun süredir merakla beklenen yeni elektrikli model 3'ün tanıtımını ayın son gününde gerçekleştirdi. 

ARAÇ 2017 SONUNDA ÜRETİLECEK

Elon Musk, aracın üretimine 2017 yılı  sonuna kadar başlamayı planlıyor. Bu süreye kadar ayrıca ABD, Avrupa ve Asya’daki satış noktalarının sayısını 441’w çıkarmak istediklerini belirtiyor. Aynı sürede 15 bin şarj istasyonu planlayan Tesla, supercharger’larının da sayısını böylelikle iki katına çıkarıyor.

ARAÇ ÖN SİPARİŞ REKORU KIRDI

Türkiye ile bilrikte Brezilya, Güney Afrika, İrlanda, Hindistan, Güney Kore, Yeni Zelanda, Singapur ve daha birçok ülkede ön siparişe açılan Tesla'nın yeni modelinin ön siparişi için bin euro depozit ödemek gerekiyor. Aracın bedeli ise 35 bin dolar seviyesinde. 

Model 3’ün ön siparişlerinin ilk 24 saatte 115 bini, tanıtımdan birkaç saat sonra 135 bini geçtiği ifade ediliyor. 

Tesla Model 3, minimum 346 km menzile sahip ve 0’dan 96.5 km/sa hızına 6 saniyede çıkıyor. Model S gibi arka ve dört çeker olmak üzere farklı versiyonlarla sunulacak olan Model 3, Model S’ten farklı olarak 15 inç’lik dokunmatik ekrana sahip. 4 kapılı araçta otopilot donanımı standart özellik. Ön camdan arka tavana kadar tek parça cam kullanılan aracın tasarımı da oldukça gösterişli.

 

Önceki ve Sonraki Haberler