1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TG Enerji Niğde’de depolamalı GES kuracak

TG Enerji Niğde’de depolamalı GES kuracak

Niğde’nin Merkez ilçesi sınırları içinde 100 MW kurulu gücünde HSE Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (DGES) kurulacak. 

TG Enerji Niğde’de depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - TG Enerji, yaklaşık 2 milyar 33 milyon lira yatırımla Niğde’de 100 MW kurulu gücünde HSE Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (DGES) kurup işletecek.

TG Enerji İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Niğde ili, Merkez İlçesi, Edikli Mahallesi Mevkiinde kurulu gücü 100 MWe olan depolamalı Güneş Enerji Santralinin kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin maliyeti yaklaşık 2 milyar 33 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

HSE Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi projesi kapsamında mera arazisi üzerinde kurulacak güneş santralinde her bir panelin gücü 500 Wp olacak şekilde 200.000 adet panel ve 334 adet inverter kullanılacak. Ayrıca 3 bin m2 büyüklüğünde belirlenen alanda kurulu gücü 100 MWe Elektrik Depolama Tesisi kurulacak. Depolama tesisinde lityum iyon pil teknolojisi kullanılacak. 

Santralde yılda 200 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilen elektrik gerektiğinde elektrik depolama tesisinde depolanacak gerekirse 20 adet, 5000 kVA gerilim güç kapasitesine sahip trafo merkezlerine aktarılacak ve 15 km uzunluğundaki 1272 MCM Enerji İletim Hatları vasıtası ile Yeşilhisar TM’ye bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler