1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total ismini değiştiriyor

Total ismini değiştiriyor

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olan Fransız Total, daha temiz enerji kaynaklarına yönelimi kapsamında adını TotalEnergies olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

Total ismini değiştiriyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olan Fransız Total, daha temiz enerji kaynaklarına yönelimi kapsamında adını TotalEnergies olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

Statoil ve Danish Oil’dan sonra, bir Avrupalı petrol devi daha adını değiştiriyor. 1924 yılında bir petrol şirketi olarak kurulan Fransız Total, 28 Mayıs'ta gerçekleştireceği Genel Kurul’da temiz enerji ve çeşitliliği çağrıştıran yeni adı “TotalEnergies”i hissedarlara önerecek.  

Total CEO'su Patrick Pouyanne yaptığı açıklamada, "Grup, enerji dönüşümünde karşılaştığı daha fazla enerji ve daha az emisyon ikili zorluğuna yanıt vermek için kendisini çok enerji kaynaklı bir şirkete dönüştürme niyetini ifade ediyor" ifadesini kullandı. 

Total, bu yıl yatırım bütçesinin yüzde 20'den fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarına ve elektriğe ayırmayı planlıyor.

Danimarkalı petrol ve doğal gaz şirketi Dong, 2017'de yeşil enerji dönüşümü stratejisi kapsamında adını Orsted olarak değiştirmişti. Norveçli petrol ve doğal gaz devi Statoil de daha temiz enerji kaynaklarına yönelik çeşitliliğini yansıtmak için benzer bir teklifle 2018'de adını Equinor olarak değiştirmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler