1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Statoil adından petrolü çıkarıp dengeyi koydu

Statoil adından petrolü çıkarıp dengeyi koydu

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol şirketi Statoil küresel enerji geçişine uygun olarak adını değiştirdi. İsminden “oil” (petrol) kelimesini çıkaran...

Statoil adından petrolü çıkarıp dengeyi koydu

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol şirketi Statoil küresel enerji geçişine uygun olarak adını değiştirdi. İsminden “oil” (petrol) kelimesini çıkaran şirket, eşitlik ve denge anlamına gelen Equinor adını aldı.

Norveçli petrol şirketi Statoil, firmanın ismini küresel enerji geçişine uygun olarak “Equinor” olarak değiştirdi. Yeni isim, şirketin eşitlik (equality) ve denge (equilibrium) gibi kelimelerin başında bulunduğunu söylediği “equi-" ve Norveçli kökenini yansıtan “nor”un birleşiminden oluşuyor.

Statoil isim değişikliğini “Herşey Değişir” mottosuyla hazırladığı bir video ile duyurdu. Videoda doğum yapan bir kadın, sivilceleriyle uğraşan bir ergen ve jimnastikçiler, hatta bir kelebek kurtçuğu kullanıldı. 1972 yılında kurulan ve 100 milyar euro varlığa sahip olan şirket isim değişikliğini çalışmalarını petrol odaklı olarak sürdürmeyecekleri, yenilenebilir enerji alanına da yatırımlarını artıracakları mesajını vermek için yaptıklarını açıklıyor.

Dünyanın en karbon-verimli petrol ve gaz üreticisi olmayı hedefleyen Statoil, 2030 yılına kadar toplam sermayesinin yüzde 15 ila 20 arası miktarını yenilenebilir ve düşük karbonlu çözümlere yatırmayı hedefliyor.  

Enerji Günlüğü
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler