1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TotalEnergies Güney Afrika’da petrol arayacak

TotalEnergies Güney Afrika’da petrol arayacak

TotalEnergies, Güney Afrika'nın batısında petrol ve doğal gaz arayacağını duyurdu.

TotalEnergies Güney Afrika’da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - TotalEnergies, Güney Afrika’da daha önce Shell’in arama haklarının engellendiği bir bölgede petrol ve doğal gaz aramayı planlıyor.

Fransız petrol şirketi TotalEnergies, çevrecilerin daha önce Shell'in arama haklarını engellediği Güney Afrika açıklarındaki bir bölgede petrol ve gaz kaynakları aramayı planladığı aktarıldı. SLR Consulting şirketi bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, TotalEnergies EP South Africa (TEEPSA) ve ortaklarının Güney Afrika'nın Batı Kıyısı açıklarındaki Deep Water Orange Basin'de (DWOB) arama faaliyetleri yürütmek üzere çevresel İzin başvurusunda bulunduğunu belirtti. Ayrıca şirket, sonuçların iyi olması halinde dokuz kuyu daha açılabileceğini belirtti.

TotalEnergies, Şubat ayında Güney Namibya açıklarındaki Orange Basin'de, şirketin daha fazla petrol aramayı planladığı Güney Afrika açıklarındaki suların kuzeyinde Venüs prospektinde ilişkili gazla birlikte önemli bir hafif petrol keşfi yaptı. TotalEnergies'in Keşiften Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kevin McLachlan, bölgede elde edilen ilk sonuçların umut verici olduğunu söyledi.

SHELL’İN BÖLGEDEKİ ARAMA HAKKI İPTAL EDİLMİŞTİ

Öte yandan TotalEnergies'in Orange Basin'de yürüteceği arama ve sondaj çalışmaları yerel toplulukların ve çevreci grupların direnişiyle karşılaşabilir. Çünkü bu yılın başlarında Namibya açıklarındaki Orange Basin'de keşif yapan Shell'in, Güney Afrika açıklarındaki arama çalışmalarında kısa süre önce bir gerileme yaşandı. Eylül ayında Makhanda'daki Yüksek Mahkeme, Shell'in Güney Afrika'nın Vahşi Sahili'nde sismik araştırma yapma hakkının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler