1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total’in Mozambik LNG projesine Afrika Kalkınma Bankası’ndan kredi

Total’in Mozambik LNG projesine Afrika Kalkınma Bankası’ndan kredi

Afrika Kalkınma Bankası (AfDB), Mozambik'te Total öncülüğünde 23 milyar dolar yatırımla inşa edilmesi planlanan ülkenin ilk LNG tesisleri için 400 milyon dolar kredi sağlayacak.

Total’in Mozambik LNG projesine Afrika Kalkınma Bankası’ndan kredi

Enerji Günlüğü - Afrika Kalkınma Bankası (AfDB), Mozambik'te Total öncülüğünde 23 milyar dolar yatırımla inşa edilmesi planlanan ülkenin ilk LNG tesisleri için 400 milyon dolar kredi sağlayacak.

Fransız enerji şirketi Total’in yüzde 26,5 hisseye sahip olduğu 23 milyar dolar değerindeki Afrika’nın zengin doğalgaz rezervlerine sahip Mozambik’in ilk LNG projesi olan The Mozambique LNG Area 1 Projesi’ne Afrika Kalkınma Bankası (AfDB) finansman sağlayacak. AfDB Sanayi ve Ticaret Kalkınma Departmanı Direktörü Abdu Mukhtar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mozambik'te inşa edilmesi planlanan LNG tesisleri için 400 milyon dolar kredi vereceklerini duyurdu. Mukhtar, anlaşmanın Mozambik için yeni bir sanayileşme çağını müjdelediğini kaydetti. 

2023 yılında tamamlanması ve yılda 13 milyon metrik ton gaz üretmesi planlanan projenin ortakları arasında Total dışında Oil India, Bharat Petroleum, PTT Exploration and Production (PTTEP) ile Mozambik'in ulusal petrol ve doğalgaz şirketi ENH bulunuyor.

Ülkenin Kuzey’inde bulunan Cabo Delgado bölgesinde yer alan Rovuma havzasında 100 trilyon metreküplük bir doğalgaz rezervi keşfedilmiş ve bu keşifle Mozambik Nijerya ve Cezayir'in ardından Afrika'nın en zengin doğalgaz kaynaklarına sahip üçüncü ülkesi konumuna gelmişti. 

Total öncülüğündeki proje kapsamında LNG’nin taşınmasına dünyanın en büyük armatörlerinin ilgi gösterdiği ve bunun için sıraya girdikleri kaydedilmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler