1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total’in Mozambik LNG projesine taşıma şirketlerinden yoğun ilgi

Total’in Mozambik LNG projesine taşıma şirketlerinden yoğun ilgi

Total’in Mozambik’teki projesinden dünyaya LNG ulaştırılması için büyük taşıma şirketlerinin birbirleriyle rekabet ettikleri kaydedildi. 

Total’in Mozambik LNG projesine taşıma şirketlerinden yoğun ilgi

Enerji Günlüğü - Total’in Mozambik’teki projesinden dünyaya LNG ulaştırılması için büyük taşıma şirketlerinin birbirleriyle rekabet ettikleri kaydedildi. 

Fransız enerji şirketi Total’in 23 milyar dolar değerindeki Doğu Afrika sıvılaştırma projesi pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik durgunluk ve Mozambik’teki islami terör gruplarının faaliyetlerine rağmen devam ediyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, bu nedenlerden dolayı bir yıla kadar uzama riski taşıyan proje kapsamında LNG’nin taşınması için dünyanın en büyük armatörlerinden bazıları şimdiden sıraya girmiş durumda.

En az 16 adet sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyıcısı kullanılacak olan proje kapsamında enerjiyi Mozambik'ten dünyaya ulaştıracak gemilerin toplam değerinin 2,9 milyar dolar olduğu kaydediliyor. Japonya merkezli taşıyıcılar Nippon Yusen, Mitsui ve Kawasaki’nin LNG’yi taşıyacak şirketler olması ve Yunanistan merkezli Maran Gas'ın da ekibe katılması bekleniyor. Bu şirketlerin dörder kargo gemisi ile taşıma için bu ay içinde bir anlaşma imzalamaları bekleniyor. 

Her biri ortalama 190 milyon dolar değerinde olan LNG tankerlerini ise Güney Kore merkezli Hyundai Heavy Industries ve Samsung Heavy Industries şirketleri inşa edecek.

Total’in yüzde 26,5 hisseye sahip olduğu projenin 2023 yılında tamamlanması ve yılda 13 milyon metrik ton gaz üretmesi planlanıyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler