1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO'ya Diyarbakır'da petrol işletme ruhsatı

TPAO'ya Diyarbakır'da petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O.’na Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı...

TPAO'ya Diyarbakır'da petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O.’na Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre, Türkiye Petrolleri A.O.’na 30.11.2014 tarihinden itibaren, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 8’inci maddesi gereğince “işletme müracaat sahasının halen üretim yapılan Bostanpınar işletme sahasının doğu uzantısı olması nedeniyle verilişinden itibaren iki yıl içinde üretime başlanması aksi halde ruhsatın fesih işlemine tabi tutulması” şartıyla Diyarbakır ili Bismil ilçesinde 14.402 hektarlık alanda bulunan ARİ/TPO/K/L44-c3–2 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı, sahanın mevcut rezerv durumunun ortaya çıkarılarak üretilmesine olanak sağlamak amacıyla 4 yıl süre ile verildi.

Ayrıca, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda sahada yapılacak üretim geliştirme faaliyetlerinin sonucuna ve tespit edilecek ilave rezerv üretilebilmesine göre; Kanun’un 8’inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmı da kullandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler