1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TPI Kompozit işçileri asgari ücrete ilave %15 zam istiyor

TPI Kompozit işçileri asgari ücrete ilave %15 zam istiyor

TPI Kompozit’in İzmir’deki 2 fabrikasında işçiler iş bırakma eylemi yaptı. Eylem hala devam ediyor.

TPI Kompozit işçileri asgari ücrete ilave %15 zam istiyor

Enerji Günlüğü - TPI Kompozit’in İzmir’deki 2 fabrikasında işçiler, asgari ücrete ilave olarak %15’lik ücret zammı talepleri kabul edilmeyince iş bırakma eylemi yaptı.  

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli rüzgâr türbini kanatları üreticisi TPI Composites şirketinin (TPI Kompozit) İzmir’de Çiğli ve Menemen’de bulunan iki fabrikasında işçiler iş bırakma eylemi yaptı. 

Şirketin verdiği asgari ücret + %5’lik zammı yeterli bulmayan ve asgari ücret + %15 zam isteyen işçiler, 6 Temmuz 2022 günü sabah vardiyası paydos etmeden 1 saat önce iş durdurdu. Akşam vardiyasına gelen işçiler de iş başı yapmadılar. 

Petrol-İş Sendikasında örgütlü olan işçiler, ücretlerinin enflasyon karşısında iyileştirilmesi talebiyle asgari ücret + %15’lik bir zam yapılmasını talep ettiler. Şirket yönetimi ise asgari ücret + %5 oranında ücret artışı yapacağını açıkladı. 

Bunun üzerine Menemen’deki fabrikada çalışan yaklaşık 1.500 işçi ile Çiğli fabrikasında çalışan 1.000 kadar işçi, 06 Temmuz 2022 günü sabah vardiyasından 1 saat erken çıkarak fabrika bahçesinde beklemeye başladı. Şirket yönetimi; işe dönmeyen çalışanlara karşı yasal hakların kullanılacağı uyarısı yapmasına rağmen eylemi sürdüren işçilere, durumun tutanak altına alındığını ve işçilere dava açılabileceğini bildiren bir mesaj gönderildi. Buna rağmen işçiler eylemlerini sürdürdüler. 

Şirket yönetiminin eylemin ikinci günü vardiya şeflerine tebligatlar gönderdiği öğrenildi. Bu arada Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Orhan Zengin, TPI Kompozit işçilerinin; şirketin asgari ücrete yapılan %30’lük zamma ilave %5 önerisini kabul etmeyeceğini bildirdi ve “Bu zam oranını kabul eden işçiler çalışmaya başlayabilirler. Ancak biz bu oranı kabul etmiyoruz. Bayramda da seyranda da burada olacağız. Her zaman görüşmeye açığız” diye konuştu.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da TPI Kompozit işçilerini ziyaret ederek eyleme destek verdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler