1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TPI Kompozit işçileri istediğini aldı

TPI Kompozit işçileri istediğini aldı

TPI Kompozit’in İzmir’deki 2 fabrikasında eylem yapan işçiler, asgari ücrete ilave olarak %15’lik ücret zammı taleplerini kabul ettirdi.

TPI Kompozit işçileri istediğini aldı

Enerji Günlüğü - TPI Kompozit’in İzmir’deki 2 fabrikasında 06 Temmuz’dan bu yana eylemde olan işçiler, asgari ücrete ilave olarak %15’lik ücret zammı taleplerini kabul ettirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli rüzgâr türbini kanatları üreticisi TPI Composites şirketinin (TPI Kompozit) İzmir’de Çiğli ve Menemen’de bulunan iki fabrikasında 06 Temmuz 2022 günü iş bırakma eylemi başlatan işçilerin, asgari ücret + %15’lik ücret zammı talebi işveren tarafından kabul edildi. TPI Kompozit yönetimi asgari ücret + %5 zam öngörüyordu ve bu nedenle işçilerle şirket yönetimi anlaşamamıştı

Petrol-İş Sendikasında örgütlü olan işçiler, ücret zammı dışındaki isteklerini de kabul ettirdiler. Buna göre eylem sırasında geçen çalışılmamış günlerin ücretleri de eksiksiz ödenecek; işçiler gönderilen ihtarnameler iptal edilecek ve işten çıkarılan işçiler tekrar işbaşı yapacaklar. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler