1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Trabzon’da 100 bin evin elektriği çöpten üretilecek

Trabzon’da 100 bin evin elektriği çöpten üretilecek

Evra Enerji, Trabzon’da 100 bin hanenin elektriğini karşılayacak 13 MW kapasiteli bir biyokütle santrali kuruyor. 

Trabzon’da 100 bin evin elektriği çöpten üretilecek

Enerji Günlüğü - Evra Enerji, Trabzon’da 100 bin hanenin elektriğini karşılayacak 13 MW kapasiteli bir biyokütle santrali kuruyor. 

Evra Enerji San. Tic. A.Ş., Trabzon’da çöpleri elektriğe dönüştürecek 13 MW kapasiteli bir biyokütle santrali kuruyor. Mimsan teknolojisiyle kurulan biyokütle tesisinin 100 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Tesis, 2021 yılının Ocak ayından itibaren elektrik satışına başlayacak.

Tesiste Trabzon şehir çöpünden gazlaştırma ve yakma yöntemiyle elektrik üretilecek. Proje kapsamında günde 1000 ton şehir çöpünün RDF’ye (atıktan türetilmiş yakıt) çevrilerek bertaraf edilmesi yöntemiyle yaklaşık 100.000 hanenin elektriğini sağlayacak bir enerji üretilecek. 

TESİS YERLİ EKİPMAN DESTEĞİ DE ALACAK

Biyokütle Enerji Santrallerinde mühendislik ve üretim gücünü birleştirerek anahtar teslimi çözümler sunan MİMSAN’ın dizaynını, imalatını ve yardımcı ekipman tedariğini üstlendiği “Trabzon Biyokütle Enerji Santrali”nde yerli ekipman tedariğinden dolayı mevcut YEKDEM tarifesine ek olarak 26$/MWe destek alınacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler