1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Trafocu Astor halka açılmak istiyor

Trafocu Astor halka açılmak istiyor

Elektromekanik imalat sanayi şirketi, Ankara merkezli tarafü üreticisi Astor Enerji, halka açılma talebiyle SPK’ya başvuracak. 

Trafocu Astor halka açılmak istiyor

Enerji Günlüğü - Ankaralı trafo üreticisi Astor Enerji, üretim tesislerini basın mensuplarına açtı. Genel Müdür Hakan Ünsal, İSO 500 listesinde yer alan Astor Enerji’nin ASO 2. OSB’deki tesislerinin 140 bin metrekarelik alanda, 105 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu bilgisini paylaştı. 

Astor Enerji’nin Orta ve yüksek gerilim anahtarlama üretimi gerçekleştiren tesisin Avrupa’nın tek çatı altında en büyük kapalı alana sahip transformatör üretim tesisi olduğunu kaydeden Ünsal, ayda 2 bin adet dağıtım transformatörü üretebilecek kapasiteye sahip olduklarını anlattı. 

Ünsal’ın verdiği bilgiye göre Astor, geçen yıl yüzde 70’in üzerinde büyüyen şirket bu yıl 370 milyon doların üzerinde ciro elde etmeyi hedefliyor. Almanya ve İspanya gibi Avrupa ülkeleri dahil 90’ın üzerinde ülkeye ürün satan şirket, ihracatın toplam ciro içindeki payını yüzde 40’a yükseltmeyi hedefliyor. hakan-unsal-astor-trafo-gm-jpg.jpg

Astor Enerji’nin Türkiye’de en çok Ar-Ge harcaması yapan 39’uncu şirket olduğunu kaydeden Genel Müdür Hakan Ünsal, 2022 yılı içinde Ar- Ge’ye 100 milyon lira pay ayırdıklarını söyledi. Yenilenebilir enerji sektörüne yönelik faaliyetlere de yöneldiklerini anlatan Hakan Ünsal, yenilenebilir enerji santrallerinin elektrik iletim ve dağıtım şebekesindeki olumsuz etkilerini dengelemeye yönelik çözümler geliştirdiklerini anlattı. 

Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal, şirketin halka açılmayı hedeflediğini  öyledi. Ünsal, bu amaçla yıl sonuna kadar Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurmayı hedeflediklerini kaydetti. 

İlgili Haberler