1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Astor Enerji’nin yüzde 21 hissesi BİST’te işlem görecek

Astor Enerji’nin yüzde 21 hissesi BİST’te işlem görecek

Yerli trafo ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji AŞ, halka açılıyor.

Astor Enerji’nin yüzde 21 hissesi BİST’te işlem görecek

Enerji Günlüğü - Yerli trafo ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji AŞ, yüzde 21,04 oranında halka açılacak. Talep toplama tarihleri 11-12-13 Ocak 2023 olarak belirlendi.

Trafo ve anahtarlama ürünleri üreticisi Astor Enerji AŞ Aralık ayında, %21,04 oranındaki hissesinin halka açılması için Sermaye Piyasası Kurumu’ndan (SPK) onay almıştı. Astor Enerji’nin hisse satışları için talep toplama tarihleri 11-12-13 Ocak 2023 olarak belirlendi. 

Yönetim Kurulu Başkanlığını Feridun Geçgel’in yürüttüğü şirkette Enver Geçgel Başkan Vekili; Hakan Ünsal, Yusuf Geçgel, Özgür Ulupınar, Salih Tuncer Mutlucan, Olcay Doğan, Mehmet Demir, Alişan Taştan, Dr. Fatih Işık, Uğur Gökçe ve Emrah Arslan da Üye olarak görev yapıyor. Hakan Ünsal aynı zamanda şirketin Genel Müdürü olarak çalışıyor. Şirketin lisanssız GES yatırımları ve Astor markasıyla aldığı şarj ağı işletmeci lisansı da bulunuyor

ASTOR ENERJİ GEÇGEL AİLESİNE AİT

1998 yılında Şanlıurfa’da kurulan şirket, Feridun Geçgel tarafından 2005 yılında satın alındıktan sonra Ar-Ge yatırımları ve yeni ürün modellerinin üretimiyle büyüdü ve bugünkü konuma geldi. Aralık ayında halka arz için SPK onayı alan şirket, halka arz işlemlerini TEB Yatırım BNP Paribas Ortaklığı üstlendi. 

Halka arz sırasında yurt içi bireysel ve şirket çalışanları tahsisat gruplarına oransal dağıtım yapılacak. İlk aşamada gerçekleştirilecek her bir yatırımcıya birer adetlik pay dağıtımı kontrolü haricinde mükerrer talep kontrolü işlemi yapılmayacak. Yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcıların taleplerini yalnızca TEB Yatırım toplayacak. Yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara verilecek pay miktarlarına şirket ve halka arz eden pay sahibinin (Feridun Geçgel) önerileri dikkate alınarak TEB Yatırım tarafından karar verilecek.

HALKA ARZ FİYATI 12,5 TL/PAY 

12,50 TL fiyatla halka arz edilecek olan Astor Enerji hisselerinden halka arz işlemi sonucunda 210 milyon lira gelir elde edilmesi planlanıyor. Elde edilecek tutarın kullanım alanları ise aşağıdaki gibi duyuruldu. 

  • Üretim Tesisi ve Yeni Ürün Yatırımları: %40-45
  • Güneş Enerjisi Santrali Yatırımları: %10-15
  • Elektrik Araç Şarj İstasyonu Hizmeti Yatırımları: %5-10
  • İşletme Sermayesinin Güçlendirilmesi: %20-25
  • Finansal Borçların Ödenmesi: %20-25. 
    #ASTOR
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler