1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Astor, Ankara’da GES kuracak

Astor, Ankara’da GES kuracak

Ankara’nın Bala ilçesi sınırları içinde 16,3736 MW kurulu güce sahip Astor Bala Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak.

Astor, Ankara’da GES kuracak

Enerji Günlüğü - Astor Enerji, bugünkü kur ve satın alma maliyetleri ile 232 milyon TL’yi aşan bir yatırımla Ankara’da 16 MW kurulu güce sahip Astor Bala Güneş Enerji Santrali (GES) kurup işletecek.

Astor Enerji A.Ş. tarafından Ankara ili, Bala İlçesinde, sahip olduğu 217 bin metrekarelik alanda, Lisanssız elektrik üretim yönetmeliği 5.1.H maddesi kapsamında kurulu gücü 16,3736 MWe olan Astor Bala Güneş Enerji Santralinin (GES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Şirket, Astor Bala Güneş Enerji Santralinin (GES) kurmak için gerekli izin başvurularını yaptı. Projenin değerinin bugünkü kur ve satın alma maliyetleri ile 232 milyon TL’yi aşması bekleniyor.

Proje kapsamında kurulacak santralde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi Eviriciler yardımıyla Alternatif Enerjiye çevrilecek. Proje kapsamında her bir panelin gücü 545Watt olacak şekilde 30.708 adet panel kullanılacak. Ayrıca santralde 13 adet 100 kWe gücünde evirici (inverter) ve 8 adet 2000 kVA gücünde trafo kullanılacak.

Kurulumu yapılacak bölgenin spesifik enerji kazanımı 1455.23 kWh/kWp olarak ve Güneş Enerji Santralinin ilk yıl 24 milyon 355 bin kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik 36 kV gerilim seviyesinde elektrik dağıtım hatları vasıtasıyla şebekeye satılacak. Kurulacak tesisin yatırım geri dönüş süresi mevcut yönetmelikler kapsamında işletmeye geçtikten sonra 36-40 ay olması hedefleniyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler